Над 1000 на изпит по математика в СУ

Над 1000 на изпит по математика в СУ | StandartNews.com

София. С изпит по Математика-2, Физика и Философия и социални науки продължава кандидатстудентската сесия в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Над 1 000 кандидат-студенти прекрачиха прага на 240-та зала, където в 09 часа започна изпитът по математика.

Ректората Кристина Симеонова от Перник изтегли тема номер две, по която ще премерят сили 1 009 мераклии за ВУЗ-а, съобщиха от СУ. На изтеглянето на темата присъства заместник-ректора на Софийския университет доц. Милена Стефанова.

Кандидат-студентите трябва да решат осем задачи на писмения изпит по математика. Всеки трябва да изложи решенията на задачите от изпита пълно, кратко и ясно, като се използва въведената в училище математическа символика. Необходимо е решението на всяка задача да съдържа кратки обосновки и обяснения за означенията и въз основа на кои теореми, аксиоми или определения са извършени съответните доказателства, пресмятания, построения и изводи. Решаването на задачите не предполага използването на помощни изчислителни средства. Не се разрешава ползването на калкулатори, електронни бележници и портативни компютри. Единственото разрешено помагало по време на изпита е Справочник по математика за кандидат-студенти, издаден от Факултета по математика и информатика на СУ "Св. Климент Охридски" не по-рано от 2007 г., обясняват от университета.

Времето за провеждане на изпита е 4 часа.

Философия; Социология; Публична администрация; Математика; Информатика; Приложна математика; Математика и информатика; Компютърни науки; Софтуерно инженерство; Информационни системи; Статистика; Физика; Инженерна физика; Ядрена техника и ядрена енергетика; Физика и математика; Астрофизика, метеорология и геофизика; Физика и информатика, са само част от специалностите, в които могат да влезнат кандидат-студентите, ако положат успешно днешния изпит.

Изпитите по физика и по философия в СУ са от 14 часа днес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай