Неделя,

Момиче от Казахстан с 10 златни медала ще учи в АУБ

От: Администратор -
7666
Момиче от Казахстан с 10 златни медала ще учи в АУБ
A
A
A

Благоевград. Казахстанка с 10 златни медала от олимпиади по физика и математика избра да следва в Американския университет в България. Талантливата девойка има и второ място от национален фестивал за млади музиканти в родината си. Българин, получил стипендия за четирите си години на обучение в университета, е победител в европейско състезание по математика и е спечелил първо място на национален фестивал за танци.

Габровец, който е почетен гражданин на града си заради своите академични постижения, също предпочете да учи в университета в Благоевград.

Там ще заляга над учебниците и студент от Бургас, който е бронзов медалист в национален шампионат по бокс за младежи. Украинка пък е победител в множество национални олимпиади по история, икономика и биология, а монголец е бил треньор на националния отбор по дебати през 2012 г. 14 от българските първокурсници са постигнали резултат над 1400 от теста SAT (от двете части математика и аналитично четене), а средният резултат на новоприетите студенти е 1208.

Близо 250 младежи от 31 държави избраха Американският университет в България, за да получат високачествено образование и диплома, призната в цял свят. Първокурсниците пристигат тази неделя и ще бъдат приветствани от президента на АУБ д-р Майкъл Истън на традиционен прием. В университета оценяват и подкрепят талантливите си студенти. 30 от българските първокурсници получиха пълна стипендия за резултат над 1350 от теста SAT. 89 % от новоприетите българи спечелиха стипендии за четирите си години на обучение в АУБ за показани високи академични резултати. 91 % от новоприетия випуск получи финансова подкрепа и/или стипендии от университета, като общата сума възлиза на 5 000 000 щ.д.

Новата академична година за студентите на Американския университет в България ще започне на 2 септември.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията