Понеделник,

Модернизират училищната база с допълнителни 8 747 305 лв.

От: Администратор -
1400
Модернизират училищната база с допълнителни 8 747 305 лв.
A
A
A

София. Правителството одобри допълнителни разходи в размер на 8 747 305 лв. за финансиране на дейности по обновяване на учебно-техническото оборудване и обзавеждане на бази за практическо обучение, учебни стаи и стаи в общежития. Това съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Средствата са предвидени в централния бюджет за изпълнение на Националната програма „Модернизация на материалната база в училище". Те ще бъдат преведени по бюджетите на министерствата на образованието и науката, на земеделието и храните, на културата, на младежта и спорта и на 141 общини. С тях ще бъдат оборудвани кабинети и работилници за професионално обучение, ще бъдат доставени мебели, учебни пособия и материали, ще бъдат подменени подовите настилки в училища, общежития и детски градини, в които има предучилищни групи. По този начин ще се осигурят по-добри условия за обучение и възпитание на децата и учениците.

С друго решение беше дадено право на министъра на образованието и науката да извършва компенсирани промени на одобрените средства по националните програми и между отделните модули по тях. В момента това става само след решение на Министерския съвет. Възможността за по-гъвкаво управление на финансовите ресурси ще доведе до по-голяма оперативност при изпълнението на програмите, което ще допринесе за своевременно изпълнение на мерките, подкрепящи развитието на образованието, допълват още от МС.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията