Кунева нареди проверки в университети

Кунева нареди проверки в университети | StandartNews.com

Министърът на образованието и науката Меглена Кунева разпореди извършването на тематични проверки по прилагането и спазването на нормативната уредба на висшето образование, в частност на Закона за развитие на академичния състав.

Според закона Министерството осъществява контрол върху процедурите за придобиване на научна степен и заемането на академични длъжности.

Първите две проверки ще бъдат извършени в Медицинския университет-София и Техническия университет-Варна, като впоследствие ще бъдат извършени такива и в други висши училища в страната.

Обект на проверките ще бъдат както откритите и неприключили процедури, така и за приключилите от началото на 2015 г. досега.

Във връзка със засиления обществен и медиен интерес към проблемите на висшето образование и упражняването на контрол върху дейността на висшите училища от страна на Министерството, отчитам, че са необходими спешни действия за укрепване престижа на институциите, се казва в заповедта на министъра на образованието Меглена Кунева, цитирана от "Дарик".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай