Петък,

Кунева нареди проверки в университети

От: Администратор -
101
Кунева нареди проверки в университети
A
A
A

Министърът на образованието и науката Меглена Кунева разпореди извършването на тематични проверки по прилагането и спазването на нормативната уредба на висшето образование, в частност на Закона за развитие на академичния състав.

Според закона Министерството осъществява контрол върху процедурите за придобиване на научна степен и заемането на академични длъжности.

Първите две проверки ще бъдат извършени в Медицинския университет-София и Техническия университет-Варна, като впоследствие ще бъдат извършени такива и в други висши училища в страната.

Обект на проверките ще бъдат както откритите и неприключили процедури, така и за приключилите от началото на 2015 г. досега.

Във връзка със засиления обществен и медиен интерес към проблемите на висшето образование и упражняването на контрол върху дейността на висшите училища от страна на Министерството, отчитам, че са необходими спешни действия за укрепване престижа на институциите, се казва в заповедта на министъра на образованието Меглена Кунева, цитирана от "Дарик".


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички