Кандидат-студенти пишат за Априлското въстание и Балканската война

Кандидат-студенти пишат за Априлското въстание и Балканската война | StandartNews.com

София. Темите за кандидатстудентския изпит по история на България са "Априлското въстание 1876" и "България в навечерието и по време на Първата Балканска война (1908-1913)".

Темите бяха изтеглени от кандидат-студента Теодор Селман в аудитория 65 на СУ "Свети Климент Охридски".

Явилите се днес кандидат-студенти на предварителния изпит са малко под 1000 души, предаде БГНЕС.

На Цветница с изпити по история на България и биология продължава първата кандидатстудентска сесия за учебната 2014/2015 г. на Софийския университет "Св. Климент Охридски", съобщиха от университета. Писменият изпит по история на България започна в 9 ч., а изпитът по Биология е от 14 ч.

Изпитната комисия формулира темите в деня на изпита, така че те да покриват цялото учебно съдържание, заложено в програмата по История на България. При започване на изпита се изтеглят две теми, като всеки кандидат-студент има право да избере и да пише по една от тях.

Изпитната програма по биология е съставена въз основа на учебната програма по биология, одобрена от МОМН за VІІІ, ІХ и Х клас на СОУ - задължителна подготовка. При подготовка за кандидатстудентския изпит могат да се използват учебниците, одобрени от МОМН, които максимално се доближават до учебната програма.

Конкурсният изпит включва тестови задачи (30 бр.) от материала за VІІІ, ІХ и Х клас; тема от учебния материал за ІХ и/или Х клас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай