Вторник,

Кандидат-студенти на изпит по БЕЛ и география в УНСС

От: Администратор -
3797
Кандидат-студенти на изпит по БЕЛ и география в УНСС
A
A
A

Първите два изпита от първата предварителна кандидатстудентска изпитна сесия в УНСС ще се проведат днес, съобщиха от пресцентъра на университета. Изпитите ще бъдат по български език и литература - от 9 часа и по география на България – от 14 часа.

Оценките ще бъдат обявени във вторник в сайта на УНСС, на листинги, разлепени в сградата на университета, или чрез SMS до кандидат-студентите, пожелали това.

Следващите изпити от тази сесия са: на 22 март – по математика и по история на България, и на 29 март – по чужди езици (английски, немски, френски, испански и руски).Всички изпити продължават три астрономически часа. Приемът в УНСС е само с успешно положен кандидатстудентски изпит и минимален бал „добър" от дипломата за средно образование. В УНСС се обучават бакалаври в редовна и дистанционна форма по 47 специалности, в десет от които обучението е изцяло на английски език.

Всеки месец от октомври до юни включително се провеждат предварителни електронни единни приемни изпити.Втората предварителна кандидатстудентска изпитна сесия ще започне на 19 април, а редовната сесия – на 4 юли. Кандидат-студентите, които са се явили и на предварителни, и на редовни приемни изпити, участват в класирането с по-високата оценка. Приемът на студенти в УНСС е по професионални направления. Целта е те да избират специалност, след като са изучавали блок от фундаментални университетски дисциплини и са натрупали знания, които ще им позволят да направят информиран избор.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички