Събота,

Кандидат-студенти на изпит по БЕЛ и география в УНСС

От: Администратор -
Кандидат-студенти на изпит по БЕЛ и география в УНСС
A
A
A

Първите два изпита от първата предварителна кандидатстудентска изпитна сесия в УНСС ще се проведат днес, съобщиха от пресцентъра на университета. Изпитите ще бъдат по български език и литература - от 9 часа и по география на България – от 14 часа.

Оценките ще бъдат обявени във вторник в сайта на УНСС, на листинги, разлепени в сградата на университета, или чрез SMS до кандидат-студентите, пожелали това.

Следващите изпити от тази сесия са: на 22 март – по математика и по история на България, и на 29 март – по чужди езици (английски, немски, френски, испански и руски).Всички изпити продължават три астрономически часа. Приемът в УНСС е само с успешно положен кандидатстудентски изпит и минимален бал „добър" от дипломата за средно образование. В УНСС се обучават бакалаври в редовна и дистанционна форма по 47 специалности, в десет от които обучението е изцяло на английски език.

Всеки месец от октомври до юни включително се провеждат предварителни електронни единни приемни изпити.Втората предварителна кандидатстудентска изпитна сесия ще започне на 19 април, а редовната сесия – на 4 юли. Кандидат-студентите, които са се явили и на предварителни, и на редовни приемни изпити, участват в класирането с по-високата оценка. Приемът на студенти в УНСС е по професионални направления. Целта е те да избират специалност, след като са изучавали блок от фундаментални университетски дисциплини и са натрупали знания, които ще им позволят да направят информиран избор.

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички