"Харвард" пак е № 1 по престиж

"Харвард" пак е № 1 по престиж  | StandartNews.com

Университетът "Харвард" в САЩ за поредна година оглави класацията на най-престижните висши училища в света на британското списание "Таймс хайър едюкейшън". В челната тройка са още два американски университета, а топ 10 се допълва от американски и британски училища. САЩ са и абсолютен лидер по брой университети в топ 100 - почти половината от класираните университети са отвъд океана.

 

Класацията, публикувана в четвъртък, е на висшите училища с най-добра репутация в света. Тя се различава малко от другата класация на най-добрите университети, тъй като е направена на базата на допитване сред над 10 000 представители на академичните среди в 150 държави. Точките, които всеки университет получава, са според субективната оценка на запитаните специалисти. Така класацията показва кои университети са с най-добра репутация и са смятани за най-престижни.

 

За поредна година лидер е "Харвард" след него са Масачузетският технологичен институт и "Станфорд". В челните десет са още "Кеймбридж" и "Оксфорд" във Великобритания, Калифорнийският университет "Бъркли", "Принстън", "Йейл", Калифорнийският технологичен институт и Калифорнийският университет в Лос Анджелис. Топ 10 е съставен изцяло от британски и американски университети за разлика от миналата година, когато сред 10-те най-престижни бе и университетът в Токио.

 

САЩ са абсолютен лидер по брой университети в класацията - в топ 100 има 46 американски висши училища. Британските са 10, Германия има 6.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай