Петък,

"Харвард" пак е № 1 по престиж

От: Администратор -
1143
"Харвард" пак е № 1 по престиж
A
A
A

Университетът "Харвард" в САЩ за поредна година оглави класацията на най-престижните висши училища в света на британското списание "Таймс хайър едюкейшън". В челната тройка са още два американски университета, а топ 10 се допълва от американски и британски училища. САЩ са и абсолютен лидер по брой университети в топ 100 - почти половината от класираните университети са отвъд океана.

 

Класацията, публикувана в четвъртък, е на висшите училища с най-добра репутация в света. Тя се различава малко от другата класация на най-добрите университети, тъй като е направена на базата на допитване сред над 10 000 представители на академичните среди в 150 държави. Точките, които всеки университет получава, са според субективната оценка на запитаните специалисти. Така класацията показва кои университети са с най-добра репутация и са смятани за най-престижни.

 

За поредна година лидер е "Харвард" след него са Масачузетският технологичен институт и "Станфорд". В челните десет са още "Кеймбридж" и "Оксфорд" във Великобритания, Калифорнийският университет "Бъркли", "Принстън", "Йейл", Калифорнийският технологичен институт и Калифорнийският университет в Лос Анджелис. Топ 10 е съставен изцяло от британски и американски университети за разлика от миналата година, когато сред 10-те най-престижни бе и университетът в Токио.

 

САЩ са абсолютен лидер по брой университети в класацията - в топ 100 има 46 американски висши училища. Британските са 10, Германия има 6.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички