Фандъкова и Вигенин изпращат първокласници

Клисарова бие звънеца във Варна, пращат депутати в школата

Фандъкова и Вигенин изпращат първокласници | StandartNews.com

София. Бурни вълнения покрай първия учебен ден ще изживеят политиците. Много от тях изпращат първолаци на 16 септември. Сред тях е столичният кмет Йорданка Фандъкова. Нейният внук Алекс ще бъде в първи клас. Той ще учи в 73-то училище в София, което самата Фандъкова е завършила.

Външният министър Кристиан Вигенин също изпраща сина си в първи клас. Както и бившият финансов зам.-министър Владислав Горанов, който сега е депутат. "Стандарт" научи, че всички народни избраници са получили депеша в парламентарните си групи от шефката на образователната комисия Ваня Добрева да бъдат в школските дворове в първия учебен ден. Образованието е приоритет номер 1 за страната ни, аргументирала се Добрева.

За първи път просветен министър ще удари звънеца за първия учебен ден в извънстолично училище. Проф. Анелия Клисарова ще обяви началото на новата учебна година година във Варна, където ще гостува на СОУ за деца с нарушено зрение "Проф. д-р Иван Шишманов". Тя ще открие и нов компютърен кабинет в училището. Ден преди това министър Клисарова ще има и среща с децата от областта, лишени от родителски грижи. В провинцията ще бият първия звънец и заместниците от екипа й. Мукаддес Налбант ще бъде в ОУ "Христо Ботев" в село Дъбница, област Благоевград. Два пъти пък ще открие учебната година зам.-министър Атанаска Тенева. Тя ще се включи в церемонията на Аграрния университет в Пловдив, а по-късно ще поздрави учениците от ОУ "Гео Милев" в Садово. Заместник-министър Иван Кръстев ще присъства на тържественото откриване на учебната година в Медицински университет в София.

Децата ме зареждат

Йорданка Фандъкова, кмет на София пред "Стандарт"

Приемам първия учебен ден като личен празник, защото целият ми професионален път и като учител, и като директор на едно от най-добрите столични училища, и сега като кмет е свързано с образованието на децата. Тази година обаче за мен първият учебен ден е много специален, защото моят внук Алекс става първокласник. Винаги контактите ми с децата и колегите учители са ме зареждали. Тази година сме инвестирали 38 млн. лв. в изграждане и ремонти на столични училища и детски градини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай