Неделя,

Днес стартира електронният прием на документи в СУ

От: Failed to load user -
2199
Днес стартира електронният прием на документи в СУ
A
A
A

София. Електронният прием на документи за класиране на кандидат-студентите за учебната 2014/2015 г. в Софийския университет "Св. Климент Охридски" стартира тази сутрин в 8:30 часа, съобщават от пресцентъра на СУ. До 17:30 ч. на 5 юли 2014 г. всички кандидат-студенти, които желаят да участват в класирането, могат да се регистрират.

Кандидатите трябва внимателно да следват инструкциите на електронния формуляр в системата. При регистрацията всеки кандидат-студент създава свой профил с личните си данни и подрежда по желание специалностите, в които иска да бъде класиран. 

Заплаща се такса от 30 лева за участие в класирането, а електронната система за регистрация предоставя два варианта на валидиране на записа.

Първият вариант за регистрация е чрез извършване на плащане извън системата (по банков път или на каси в Ректората). В този случай системата генерира съобщение, че в срока от 23 юни до 5 юли 2014 г. кандидатите трябва да се явят в Информационния център на Софийския университет за валидиране на записа от служителите на сектор "Прием на студенти" след като представят оригинал и ксерокопие на дипломата за средно образование и квитанция за платената такса. Картончето с входящия номер се получава след валидиране на записа от служителите на университета.

Вторият начин е цялостна регистрация с плащане на таксата по интернет (чрез EasyPay или Epay) до генериране на входящ номер. Кандидатите правят запис на данните си, задължително качват изображение на дипломата за средно образование и заплащат такса за участие в класирането чрез системата, която при потвърждаване на плащането генерира входящ номер. При този вариант се спестява ходенето до Ректората за валидиране на записа, а кандидат-студентите могат сами да разпечатат картончето с получения входящ номер.

За още по-голямо улеснение на кандидат-студентите от страната и тази година Софийският университет дава възможност за прием на документи в офисите по набиране на кандидат-студенти в Благоевград, Бургас, Варна, Видин, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Казанлък, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Петрич, Разград, Русе, Свищов, Силистра, Сандански, Сливен, Смолян Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол.

Софийският университет призовава всички кандидат-студенти да извършат своята регистрация по най-удобния за тях от изброените начини в рамките на срока – 23 юни - 5 юли 2014 г., за да могат да участват в класирането за учебната 2014/2015 г.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията