Събота,

Денков стопира поръчка за 2 млн. лева

От: Администратор -
115
Денков стопира поръчка за 2 млн. лева
A
A
A

Обществена поръчка на стойност 2 млн. лева бе спряна от Министерството на образованието и науката. Тя е за избор на оценители на научните проекти за Центрове за върхови постижения и Центровете за компетентност. Причината за това е липсва информация за оценителите, които фирмите е трябвало да привлекът. 

Поръчката е част от оперативната програма "Наука за интелигентен растеж", която попадна под ударите на ЕК. МОН няма да обявява нова обществена поръчка по Закона за обществените поръчки. От министерството предвиждат юристи да извършат първия етап на оценка на административното съответствие и допустимост и ще установят дали проектите формално отговарят на критериите за допустимост. Същинската оценка на проектите ще бъде извършена от международни оценители чрез пряко договаряне с тях. Те трябва да имат образователно-квалификационна степен доктор.

Оценителите трябва да са участвали в оценяването на три проекта, като поне два изпълнявани извън територията на България, да имат направени минимум десет публикации, регистрирани в научни бази данни. Поне петима ще са нужни за оценката на всеки един проект.,


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията