50 университета канят студенти

50 университета канят студенти | StandartNews.com

На изложението "Европейско образование" се представят над 50 водещи университетa от Великобритания, Германия, Холандия, Дания, Швейцария и България, които предлагат бакалавърски и магистърски програми в широк спектър от специалности. Освен за традиционно популярните "Бизнес и управление", "Финанси и счетоводство", "Право", "Архитектура", "Графичен дизайн", "Компютърни науки", "Туризъм и хотелиерство", посетителите имат възможност да се информират относно условията за прием в специалности като "Авиоинженерство", "Нанотехнологии", "Биомедицинско инженерство", "Кибернетика", "Молекулярна биология", "Криминология", "Дизайн на компютърни игри" и много други.

За положителните нагласи на британските университетите към студентите от България, независимо от Брекзит, говори присъствието на представители на 26 университета от Острова.

За първи път на изложение в България участва University of Sheffield, член на престижното сдружение на водещите изследователски университети във Великобритания - Russell Group. Университетът се гордее с петима Нобелови лауреати и е неизменно в топ класациите за архитектура, строително инженерство, медии и комуникации, лингвистика, политика.

Традиционно Холандия е една от най-популярните учебни дестинации за българските студенти. На изложението страната е представена от водещи университети, които предлагат разнообразна палитра от програми на английски език - от хотелиерство и бизнес комуникации до нанотехнологии и авиоинженерство.

Организаторите на Изложението са предвидили богата съпътстващата програма от презентации и семинари. Бъдещите кандидат-студенти ще могат да научат кои са най-перспективните специалности на ХХI век, как да напишат впечатляващо мотивационно есе, какви са особеностите на кандидатстването в университети в различните европейски страни. Има и специални презентации за бъдещи магистри и за родителите на кандидат-студентите, на които ще бъде предоставена ценна информация за възможностите за финансиране на висшето образование в чужбина.

Ще се провеждат и консултации, свързани с кариерното развитие на бъдещите студенти.

Дати на провеждане:
София, 8-9 октомври 2016, 11.00-17.00 ч., х-л "Хилтън"
Варна, 11 октомври 2016, 11.00-17.00 ч., х-л "Галерия Графит"
Бургас, 12 октомври 2016, 11.00-17.00 ч., хотел "Приморец"
Пловдив, 13 октомври 2016, 11.00-17.00 ч., хотел "Рамада Тримонциум"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай