4 ВУЗ-а организират "Европейска нощ на учените" в Пловдив

4 ВУЗ-а организират "Европейска нощ на учените" в Пловдив | StandartNews.com

Пловдив. Всички мероприятия тазгодишната "Нощ на учените" са под наслова на Европейската година на гражданите, подчертават организаторите. Целта е да се разкрият различни страни на живота и работата на учените и ролята им в триъгълника на знанието - наука, образование и икономика.

В Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" ще се проведе демонстрация на отдалечено управление на учебен макет. В Медицинския университет ще бъдат връчени наградите - "Млад учен" и "Най-добър утвърден изследовател".

Ще бъде представено и изданието "Научни пътеписи - видяно и преживяно" с текстове на студенти и преподаватели, участвали в академична мобилност. Програмата в Университета по хранителни технологии ще започне с презентацията "Въведение в тайните на науката за храните".

По-късно ще бъде представена и написаната от студенти книга "Етеричните масла в кулинарията". От Академията за музикално и танцово изкуство канят пловдивчани на концерта "Музикално пътешествие из Европа", който ще се състои на Римския стадион.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай