Четвъртък,

4 ВУЗ-а организират "Европейска нощ на учените" в Пловдив

От: Failed to load user -
6245
4 ВУЗ-а организират "Европейска нощ на учените" в Пловдив
A
A
A

Пловдив. Всички мероприятия тазгодишната "Нощ на учените" са под наслова на Европейската година на гражданите, подчертават организаторите. Целта е да се разкрият различни страни на живота и работата на учените и ролята им в триъгълника на знанието - наука, образование и икономика.

В Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" ще се проведе демонстрация на отдалечено управление на учебен макет. В Медицинския университет ще бъдат връчени наградите - "Млад учен" и "Най-добър утвърден изследовател".

Ще бъде представено и изданието "Научни пътеписи - видяно и преживяно" с текстове на студенти и преподаватели, участвали в академична мобилност. Програмата в Университета по хранителни технологии ще започне с презентацията "Въведение в тайните на науката за храните".

По-късно ще бъде представена и написаната от студенти книга "Етеричните масла в кулинарията". От Академията за музикално и танцово изкуство канят пловдивчани на концерта "Музикално пътешествие из Европа", който ще се състои на Римския стадион.


Всички новини от категория СтандАРТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията