15 603 ученици влязоха в класните стаи в област Кърджали

15 603 ученици влязоха в класните стаи в област Кърджали  | StandartNews.com

Кърджали. Сензорна зала е новата придобивка в Помощно училище „Д-р П. Берон" в Кърджали. Тя е изградена и оборудвана със съдействието на фирма „Пневматика-Серта", която от години подпомага дейността на школото.„Залата е много необходима за работата с нашите деца, които са със специфични образователни потребности", обясни директорката на училището Емилия Митрева. Освен новата зала, в сградата на учебното заведение е извършен и частичен ремонт. Освежени са класните стаи, физкултурния салон, сменена е и дограмата на прозорците, за което са вложени над 18 хил. лв. В ПОУ"Д-р П. Берон" се обучават над 60 деца от цялата Кърджалийска област.

Общо 15 603 деца влязоха днес в класните стаи в Източните Родопи. Учебната година стартира нормално във всички 79 училища, съобщиха от РИО."Радостното е, че все повече млади педагози се насочват към учителската професия, които намират добър прием в училищните колективи", коментира началникът на Инспектората Гроздан Колев.

Областният управител Бисер Николов бе гост на най-старото школо в Кърджали СОУ „Отец Паисий", в което тази година училищният звънец удари за 100-тен път. Своя вековен юбилей се готви да отбележи догодина и СОУ "В. Левски" в Крумовград. Ученици и учители от най–голямото училище в община Джебел – СОУ" Хр. Ботев" влязоха в ремонтирани стаи, през лятото за цялостно саниране на сградата бяха вложени един милион лева по европейска програма. Радостното е, че доста млади педагози се насочват към учителската професия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай