Юлия и Георги въвеждат "късото кафе" в нюзрума

И да се срути студиото, тя няма да се издаде, казва водещият в TV7

Юлия и Георги въвеждат "късото кафе" в нюзрума | StandartNews.com

София. Юлия Манолова и Георги Налбантов, които показват кухнята на занаята в News room по TV7 и NEWS7, са успешна тв двойка, защото са истински приятели и в живота. "Сработихме се добре, това е труден процес. Има много екранни партньори, които не си симпатизират. Това винаги личи. Научихме се вече да се разбираме и без думи, а това, когато работиш под напрежение, е много важно", признава Юлия.

За предаването

"Най-трудно се интервюират колеги, защото те винаги преценяват въпросите ти като професионалисти и, разбира се, са критични. Доволна съм, когато успея да извадя емоцията от тях, защото, когато човек е твърде навътре в една тема, с времето губи вълнението на началото", казва Юлия. Георги уточнява шеговито: "О, това са най-сладките разговори - в нюзрума. Защото всеки колега репортер или продуцент е познавач по темата, има новата информация, държи предисторията, трябва само да го разприказваш. Познавам тези хора от години и ви уверявам, че могат да говорят доста по-интересно, отколкото предполага новинарският стил. Може би трябва да въведем практиката за "късо кафе в нюзрума" - тогава съвсем ще забравим за камерата и биха се чули още по-интересни неща".

Първа писта туристи

Георги признава, че с Юлия познават планината по различен начин. За него специално място са Родопите. "Заради традициите в моето семейство и заради магията, която усещам в този район. Мисля, че Юлия има по-голяма преднина в това хоби. Все още не сме ходили в компания заедно. Вярвам, че предстои", казва той.

Когато броди по горските пътеки, Юлия има чувството, че се връща към себе си. "Ходила съм много в Рила и Пирин. Това лято прекарах близо седмица в обикаляне на Безбог, Полежан, Джано, в Пирин. Правила съм преходи и в Швейцарските Алпи преди години. За съжаление не ценим това, което имаме. Все по-често виждам отпадъци по горските пътеки, хижите не се поддържат добре, хигиената е потресаваща. Планинските хижи навсякъде по света са скромно обзаведени, това им е чарът, чисти и уютни са", споделя тя.

Харлем шейк в ефира

Юлия признава, че трудно помни имена и често преименува гостите, дори колегите. "Добре че не ми се сърдят за тази разсеяност. Имали сме много забавни моменти в ефир. Аз правя интервю с колега, зад мен друг, който не знае, че е в кадър, танцува харлем шейк", смее се тя. Жоро пък разказва: "Най-забавната ситуация се получи, когато реших да приключа разговор с колега, като попитам стоящия наблизо репортер Таня Иванова по друг актуален въпрос. Тя не разбра, че сме в ефир, и ми отговори по неформален начин. Стана непринудено".

Гостите

"Правили сме интервюта с успешни хора от всички сфери на живота. Най-много ме впечатляват тези, които са постигнали много, пример са за няколко поколения, променили са за по-добро не една и две съдби, а душите им не са натежали от горделивост и високомерие. С тях разговорите са истински празник. Оставят следа", смята Юлия. За Георги най-интересните гости в никакъв случай не са политиците. "Има хора с огромна култура и опит, които свободно боравят с думи, изразяват нови или смели идеи. Това са любимите ми събеседници", твърди той.

Меломани на квадрат

Юлия не е изпуснала нито едно важно заглавие от музикалния афиш. Това лято е била на "Депеш Мод", Роджър Уотърс и "Бон Джоуви". "Още от дете се запалих по "Депеш". Разбира се, имах и Майкъл Джексън и Мадона периоди. Ходя и на класически концерти", усмихва се тя. За Георги концертът на годината е Iyeoka, който посетил на къмпинг "Градина". "Беше супер! Бон Джоуви също беше добре, докато можеше да пее", честен е той.

Доброто и лошото ченге

"Интервю в тандем не се прави лесно. Важно е да оставиш пространство на другия, когато насочи разговора в определена посока. Да знаеш кога да замълчиш и кога да се намесиш. Имаме добър синхрон. Понякога той е лошото ченге, друг път аз", разправя още Юлия. Жоро се намесва: "Опитваме да намерим баланс в студиото или нюзрума. За да се получи интересен разговор, трябва да се изравни количеството енергия с различен знак". За него Юлия казва: "В нашата работа има доста суета, Жоро обаче е стъпил здраво на земята. Също знае кога да отстоява нещо и кога да отстъпи. Балансът е важно нещо, особено при работа в екип". Георги пък я адмирира за самообладанието, което тя излъчва. "Дори студиото да се срути, няма да разберете от държанието й. И двамата сме достатъчно толерантни към различията у другия. Радвам се, че тя също приема моите".

Тя е йога, той плувец

Когато приключи работа, Юлия бърза да гушне седемгодишната си дъщеря Ния. Двете обичат да карат ски и колело заедно. Юлия отдъхва и тичайки в парка, и на курсове по йога.

Жоро пък много обича да плува. "Така поддържам физическа форма. Но има какво да се желае към условията за този спорт в България", казва той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай