Удар срещу наркомрежите на Балканите

Удар срещу наркомрежите на Балканите | StandartNews.com

Сараево. За разбита предполагаема мрежа за наркотрафик на Балканите, съобщиха от прокуратурата в Босна и Херцеговина. В най-мащабната подобна операция в региона са арестувани десетки души. Няколкостотин полицаи са взели участие в операцията на територията на  Босна и Херцеговина, Хърватия, Черна гора и Сърбия, посочва се в изявление от прокуратурата.

Общо 18 души са арестувани в Босна и Херцеговина по подозрение, че са въвлечени в организирана престъпна дейност, трафик на наркотици и други сериозни криминални деяния. Открити са също големи количества оръжия и експлозиви по време на обиските, извършени на няколко локации.

В съседна Хърватия специалната полицейска част е извършила обиски в столицата Загреб и южния адриатически курорт Дубровник, където са задържали около 20 души.

Според съобщения в медиите още 10 ареста Черна гора, там са извършени 10 ареста. Операцията, която е резултат от сътрудничеството между прокуратурите и полицията в четирите бивши югославски републики, е била предприета след шестмесечно разследване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай