Самарас държи на решението си за националната телевизия

Самарас държи на решението си за националната телевизия | StandartNews.com

Атина. Гръцкото правителство няма да отмени решението си за закриване на националната телевизия ERT, каза премиерът Андонис Самарас на партийна конференция. Опозицията подготвя масови демонстрации, предаде БНР.

Националните медии в Гърция са закрити, частните медии са в щафетна стачка от няколко дни. Властите прекъснаха сигнала и на единствената частна телевизия, собственост на комунистическата партия, която излъчваше извънредната програма на държавната телевизия.

Единствено интернет-пространството остана свободно за информация.

На партийната конференция на управляващата партия "Нова Демокрация" премиерът показа за пореден път, че не е склонен на компромис по закриването на националните медии. Двете леви партии, които участват в коалицията, категорично отказват да подкрепят плана на премиера Самарас, но се страхуват да не предизвикат извънредни парламентарни избори.
Синдикатите в Гърция съобщиха, че са готови с решение за обща стачка в страната. Според наблюдатели, се очаква премиерът въпреки всичко да направи отстъпки, за да не хвърли Гърция в хаос и протести.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай