Петък,

Раниха с куршуми 35 берачи в Гърция

От: Администратор -
4404
Раниха с куршуми 35 берачи в Гърция
A
A
A

Атина. 35 работници от Бангладеш бяха ранени при опит за силово прекратяване на трудов конфликт на полуостров Пелопонес, съобщи радио Атина.

Инцидентът е станал, след като 200 чуждестранни берачи на ягоди излезли на демонстрация в селището Неа Манолада с искания да им бъдат изплатени забавените заплати за последните шест месеца.

В разгара на протеста един от помощниците на работодателя взел ловна пушка и започнал да стреля по демонстрантите.

Полицията е арестувала собственика и издирва замесените в кървавия инцидент.

Според публикациите в медиите работодателят дължал между 750 и 1000 евро на всеки от 200-те работници. Дължимата сума възлизала на 150-200 хиляди евро.

Кървавият инцидент показва за сетен път жестоката експлоатация на чуждестранни земеделски работници от местни чифликчии, които безцеремонно се гаврят с тях, пише в. "Та неа".

Всички политически сили в Гърция осъдиха инцидента. Стрелбата срещу имигранти, които са настоявали за своите заработени доходи, е престъпен расистки акт, се казва в съобщение на радикалната левица СИРИЗА. Варварството е синоним на днешната система, посочва Комунистическата партия.

Потъпкването на трудовите права заради произхода на работещите е расистки акт и трябва да бъде заклеймен, призовава Социалистическата партия ПАСОК.


Всички новини от категория Шоу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията