Протест блокира лондонското метро за 48 часа

Протест блокира лондонското метро за 48 часа | StandartNews.com

Лондон. Най-мащабният израз на протест за последните години от страна на работниците от лондонското метро започна днес със стачни действия, като се очаква те да окажат значително въздействие върху работата на подземната железница. Така синдикатите възнамеряват да протестират срещу плановете на правителството да закрие касите за билети в метрото, в резултат на което работата си може да загубят до хиляда служители.

Организацията се дължи на Профсъюза на работниците от железопътния и морския транспорт и на Асоциацията на транспортните работници.

Стачката стартира в 21.00 часа местно време снощи и ще продължи 48 часа - до вечерта на 6 февруари, като 2-ри протест има предвиден за 11-13 февруари. Междувременно влаковете на метрото ще се движат през голям интервал от време, а в определени райони и сервизни станции работата ще бъде напълно преустановена.

В кметството на британската столица стъпката по закриване на билетните каси се обосновава с увеличаване на автоматизираните продажби на билети. Миналата година например по-малко от 3 процента от всички билети са били закупени директно от касите.

Голяма част от лондончаните предпочитат да ползват общата транспортна карта Oyster, която може да се зарежда по интернет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай