Петък,

Приключват две дела пред ЕСПЧ

От: Failed to load user -
1042
Приключват две дела пред ЕСПЧ
A
A
A

Страсбург. Приятелско споразумение и едностранна декларация по две дела срещу България в Европейския съд по правата на човека бяха одобрени в Министерски съвет.

Приятелското споразумение ще бъде сключено с Илия Даскалов, който претендира за нарушение на правото му да не бъде съден или наказван повторно за едно и също деяние. С акта държавата признава допуснатото нарушение и се съгласява да му заплати 3000 евро обезщетение.

Едностранна декларация ще бъде направена по жалбата на Елена Тодорова, която се оплаква от значителни забавяния в реституционното производство, което я поставя в състояние на несигурност по отношение на собствеността й. Предложеното от ЕСПЧ обезщетение за претърпените имуществени и неимуществени вреди, разходи и разноски по делото е 4000 евро.

Едностранна декларация се прави в случаите, когато ЕСПЧ е предложил на страните да приключат делото с приятелско споразумение, посочил е сумата за обезщетение, но жалбоподателят е отхвърлил предложението. Едностранната декларация слага край на делото и със заплащане на обезщетението случаят се закрива.


Всички новини от категория Шоу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички