Пожарникари използваха пяна срещу полицията в Брюксел

Пожарникари използваха пяна срещу полицията в Брюксел | StandartNews.com

Брюксел. Белгийските пожарникари, които протестират в Брюксел срещу мерките за строги икономии на правителството, заляха с пяна полицаите, охраняващи протеста, пред кабинета на министър-председателя, който бе блокиран от полиция и бодлива тел, предадоха световните агенции.

Няколкостотин пожарникари се събраха в Брюксел с пожарни коли и блокираха трафика на околовръстния път на града. В знак на протест те гориха гуми по улиците и пръскаха вода и пяна към полицията, охраняващи срещу протеста.

В сърцето на Брюксел, край сградата на Министерския съвет, около 1000 огнеборци заляха с пожарогасителна пяна охраняващите проявата полицаи. Това предизвика полицейските сили за борба с безредиците да използват палки, за да възстановят реда.

Полицейски вертолети наблюдават зоната на протеста.

Пожарникарите протестираха срещу съкращенията в техните застрахователни обезщетения и лошото отношение към персонала.

Заместник министър-председателят, Дидие Рейндърс, бе цитиран да казва, че капитулация пред исканията на пожарникарите "ще изпрати погрешен сигнал" за всеки.

В няколко градове в Белгия протестират служители на специалните служби, правосъдната система, артисти. Общото в исканията им е осигуряването на повече бюджетни средства за тяхната дейност.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай