Освен закони Френският парламент ще произвежда и мед

Кампанията цели да наложи пчелите като символ на усърдните политици

Освен закони Френският парламент ще произвежда и мед | StandartNews.com

Париж. Френският парламент започва производството на мед. На покрива на Националната асамблея в Париж бяха монтирани три кошера,боядисани в цветовете на националния флаг. Градската среда е много подходяща за отглеждането на пчели, защото по растенията няма толкова пестициди, твърдят експертите.

"Това е страхотна възможност гражданите и политиците да научат повече за ролята на пчелите. Защото те, освен че произвеждат мед, са отговорни за опрашването на растенията. Работят здраво и се грижат за биоразнообразието. Пчелите са страхотен символ", заяви Тиери Дросел, председател на френските пчелари и бубари.

Кампанията цели да наложи работливите пчелички като символ на усърдните политици.

"И на двете места работата е доста натоварена. Само че ние не произвеждаме мед. С кошерите се надяваме да събираме между 100 и 150 килограма. Продукцията ще използваме при ученически посещения в парламента или ще я даряваме в благотворителни кампании", поясни Лоранс Дюмон, вицепрезидент на френския парламент.

Заради ниските температури парламентарните пчели все още не са се настанили в новия си дом. Преди време кошери бяха поставени успешно и върху престижния покрив на парижката опера "Гарние".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай