Петък,

Освен закони Френският парламент ще произвежда и мед

От: Failed to load user -
1336
Освен закони Френският парламент ще произвежда и мед
A
A
A

Париж. Френският парламент започва производството на мед. На покрива на Националната асамблея в Париж бяха монтирани три кошера,боядисани в цветовете на националния флаг. Градската среда е много подходяща за отглеждането на пчели, защото по растенията няма толкова пестициди, твърдят експертите.

"Това е страхотна възможност гражданите и политиците да научат повече за ролята на пчелите. Защото те, освен че произвеждат мед, са отговорни за опрашването на растенията. Работят здраво и се грижат за биоразнообразието. Пчелите са страхотен символ", заяви Тиери Дросел, председател на френските пчелари и бубари.

Кампанията цели да наложи работливите пчелички като символ на усърдните политици.

"И на двете места работата е доста натоварена. Само че ние не произвеждаме мед. С кошерите се надяваме да събираме между 100 и 150 килограма. Продукцията ще използваме при ученически посещения в парламента или ще я даряваме в благотворителни кампании", поясни Лоранс Дюмон, вицепрезидент на френския парламент.

Заради ниските температури парламентарните пчели все още не са се настанили в новия си дом. Преди време кошери бяха поставени успешно и върху престижния покрив на парижката опера "Гарние".


Всички новини от категория Шоу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички