Новото правителство на Гърция се закле

Новото правителство на Гърция се закле | StandartNews.com

Атина. Новият кабинет на Гърция положи клетва след множество рокади, в които консервативният премиер Андонис Самарас даде ключови постове на социалистите, които са участници в коалиционното правителство, след политическата криза в страната.

Кабинетът, който включва нови министри на постовете отговарящи за външните работи, правосъдието, административната реформа, транспорта и отбраната, положи клетва по време на церемония в президентския дворец рано сутринта във вторник.

Коалиционното правителство на Самарас изкара само една година и едва не изпадна в колапс, след като нареди закриването на държавната телевизия, ERT, на 11 юни.

Демократичната левица, която беше коалиционен партньор, напусна правителството миналата седмица.

Двупартийната коалиция, която образува сегашното правителството, има много малко мнозинство в парламента, като контролират едва 153 от 300 места.

Премиерът на Гърция Андонис Самарас заяви, че новото коалиционно правителство, съставено от социалистите и десницата, ще има за цел да гарантира политическата „стабилност", както и да извади страната от кризата, предаде АФП.

"Целта на правителството е да изкара докрай 4-годишния си мандат, така че да гарантира стабилността, да изкара страната от кризата и да проведе всички необходими реформи", заяви Самарас по време на първото събрание на кабинета след полагането на клетва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай