Немска партия с антиислямски предизборни плакати

Немска партия с антиислямски предизборни плакати | StandartNews.com

Берлин. Крайнодясната Републиканска партия в Германия пусна за общите избори в страната на 22 септември рекламни материали и плакати, съдържащи послания за „ненавист и враждебност към исляма, турците и джамиите", информира турският телевизионен канал Си Ен Ен Тюрк.

На официалния афиш на германските републиканци е изобразена сградата на германския Бундестаг през 2030 година с развято турско знаме и прибавена джамия под огромен надпис: „Берлин 2030-та: Развива се много по-бързо, отколкото предполагахте".

В други пропагандни и предизборни материали на републиканците се призовава да се забранят минаретата на джамиите и се изразява пълна подкрепа на тезите на бившия заместник-гуверньор на германската централна банка Бундесбанк Тило Саразин, който написа в книгата си, че „германците се самоунищожават".

Предизборните плакати на Републиканска партия са разлепени на електрически стълбове в различни квартали в Берлин и провокират критиките на някои неправителствени организации, посочи още турският телевизионен канал Си Ен Ен Тюрк.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай