Събота,

Най-много жени в българската армия в НАТО

От: Failed to load user -
2345
Най-много жени в българската армия в НАТО
A
A
A

София. "Жените в българската армия са най-много в сравнение с останалите членки на НАТО", съобщи днес Славея Христова от сдружение „Болкан Асист" на форум за представителството на жените в политиката.

На конференцията представиха проекта „Повече жени в европейската политика - повече жени през 2014 г.", който се финансира по програмата „Основни права и гражданство" на ЕС.

Сред основните точки в проекта, който ще продължи до октомври 2014 г., са провеждането на информационни и застъпнически кампании за по-голяма роля на жените, както и покачване на броя на жените в листите за предстоящите избори за евродепутати.

От 1979 г. до днес почти два пъти се е увеличила ролята на жените в обществения живот, съобщиха от Представителството на ЕК в България. В Европейския парламент жените са 38%, а в българския - 23%.

У нас по-голямата част от ръководните позиции са заети от мъже, докато представителките на нежния пол са надолу в йерархията, а са натоварени с много повече работа, коментираха от сдружението „Болкан Асист".


Всички новини от категория Шоу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията