Сряда,

На Албиона: Британците с предимство за работни места

От: Failed to load user -
1871
На Албиона: Британците с предимство за работни места
A
A
A

Лондон. Британското правителство смята да ограничи броя на имигрантите от ЕС, допускани на работа в страната, както и списъка с професии, на които ще се наемат чужденци. Ще има и работни места, запазени само за британци. Това предвижда предварителен доклад на британското вътрешно министерство, публикуван вчера от в. "Сънди таймс".

Сред предложенията е ограничаване на броя на имигранти от ЕС до 75 000 годишно от настоящите 106 000. Точният таван още не бил окончателно изяснен, но се обсъжда намаляването му.

Друга идея е новите преселници да нямат достъп до данъчни облекчения и социални помощи за първите 5 години. Предлага се още висококвалифицираните специалисти от страни като Германия, Холандия или Австрия да могат да се преселват във Великобритания, само ако имат предложение за работа. Неквалифицираните европейци ще имат право да се установят в страната, само ако занятието им е в списък на професии, за които има недостиг на работна ръка. Има и идея за даване на британските граждани на "национално предимство" и за тях да има специално запазени работни места. Предлага се и мярка за ограничаване на миграцията от бедните страни в ЕС, докато техният брутен вътрешен продукт не достигне 75% от този на кралството.

Мерките за ограничаване на имиграцията още не са официално одобрени и са срещнали съпротивата на либералдемократите - коалиционните партньори на премиера Дейвид Камерън. Правителството обаче работи върху варианти за мерки за ограничаване на имиграцията от ЕС, особено след отварянето на пазара на труда за българи и румънци от 1 януари.


Всички новини от категория Шоу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички