Сряда,

Меркел е против увеличени правомощия на ЕК

От: Failed to load user -
895
Меркел е против увеличени правомощия на ЕК
A
A
A

Берлин. Ангела Меркел се противопостави на идеята да се предоставят повече правомощия на Европейската комисия.

Германският канцлер и е съгласна с Франция, че правителствата от Европейския съюз трябва да работят в по-тясно сътрудничество по отношение на икономическата политика.

„Не виждам нужда в бъдещите няколко години да се откажем от повече правомощия за сметка на Комисията в Брюксел", заяви Меркел пред „Шпигел". „Става дума например за пазара на труда и пенсионната система, но също и за данъчната и социална политика. Сътрудничеството в икономическата политика в Европа е твърде слабо и трябва да се засили и това е далеч по-различно от предоставянето на Брюксел нови компетенции", заяви тя.

По време на преговори в Париж в четвъртък Меркел и френският президент Франсоа Оланд подкрепиха по-тясното икономическо сътрудничество между страните-членки на еврозоната.

Оланд разкритикува ЕК, когато го укори за предложенията му от миналата седмица за реформи във френската икономика. Той категорично заяви, че ЕК не трябва да „диктува" реформите в страните-членки. Неговият националистически тон разтревожи не само Брюксел, но и някои членове на дясноцентристската коалиция на Меркел.


Всички новини от категория Шоу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички