Льо Пен ще руши ЕС за неговото спасение

Льо Пен ще руши ЕС за неговото спасение | StandartNews.com

Лидерката на френския крайнодесен Национален фронт Марин льо Пен пожела ЕС да се срине и призова французите да допринесат за това, ако е възможно, предаде АФП.

"Как да подобрим ЕС? Първо трябва да го разрушим", заяви Льо Пен на среща с представители на англоезични медии край Париж. "Не очаквам нищо друго от европейската система освен да експлодира", коментира Льо Пен, която предрече голям пробив на евроскептичните партии на европейските избори през май. Тя обеща националистическите партии да направят максималното, за да блокират по-нататъшната европейска интеграция. ЕС не е в състояние да се реформира в сегашния си вид, допълни политическата лидерка, която иска да направи Националния фронт първа политическа сила във Франция на изборите.

"Трябва да изчакаме всичко това да се срине, да му помогнем,ако може, за да излъчим проект за Европа на свободните държави, какъвто всъщност е бил замисълът на генерал Дьо Гол", заяви льо Пен. Тя смята, че този процес "минава през изчезването на повечето сегашни структури на ЕС". "Ролята, която ще играем ние, патриотите в европейския парламент, е най-вече да блокираме всеки нов напредък, всяка допълнителна стъпка на този европейски федерален съюз", заяви Льо Пен. Според нея Националния фронт и Партията за независимост на Великобритания на Найджъл Фараж имат много общо и могат да обединят сили, за да срутят "Берлинската стена на Брюксел". Льо Пен смята, че британската партия избягва засега съюзи по "изборни причини". "Нямаме едни и същи виждания за икономиката, но те споделят нашето мнение за ЕС и имиграцията - всяка държава трябва да контролира сама границата си, европейските технократи трябва да изчезнат, Европейският съветски съюз трябва да рухне", коментира още Льо Пен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай