Вторник,

Ислямисти планирали атентати със самолети-играчки в Германия

От: Failed to load user -
1532
Ислямисти планирали атентати със самолети-играчки в Германия
A
A
A

Мюнхен. Германската полиция арестува двама тунизийци при мащабни антитерористична акции. Според данните те са планирали атентати със модели на самолети, задвижвани с дистанционно. Акциите са били проведени призори в провинциите Баден – Вюртемберг, Бавария и Саксония, както и на територията на Белгия, а в нея са се включили 90 служители на вътрешното министерство.

Става въпрос за две отделни производства, обясниха от полицията. Едното е срещу двамата студенти, които участвали в научен проект към университета в Щутгарт за създаването на нови самолети с дистанционно управление, който използвали, за да произведат свои машинки, способни да носят взривно вещество. Проектът е имал за цел да установи как тези самолети могат да летят по маршрути чрес GPS навигация.

Втората акция е била срещу заподозрени за пране на пари, които също са тунизийци и по този начин са финансирали „свещената война". Всички те са се познавали помежду си.

Заради опасенията, че в претърсваните жилища може да има бомби, се е наложило да бъдат заглушени излъчванията на две местни радиостанции.


Всички новини от категория Шоу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията