Гръцките медии публикуваха компромати за "Златна зора"

Гръцките медии публикуваха компромати за "Златна зора" | StandartNews.com

Атина. След като в събота пред съда се явиха още трима представители на гръцката неонацистка партия "Златна зора" за закононарушения и по обвинения в принадлежност към престъпна организация, днес вестниците в Гърция отпечатаха серия шокиращи материали за членове на партията, предаде БНР.

В. "Етнос" отпечатва снимки, на които един от нейните представители Илиас Касидиарис "гали" карабина Калашников, а друга негова съпартийка, Урания Михалолиакос, дъщеря на лидера на партията, участва в курс по самоотбрана.

Показани са още членове на "Златна зора" във военни униформи и с бойно снаряжение да поздравяват по хитлерстки, както и тайно писмо до лидера Никос Михалолиакос, в което авторът "топи" свои съмишленици и говори за заплатите, които се раздават от партията.

В. "Та неа" пише, че тримата задържани Йоргос Герменис, Панайотис Илиопулос и Статис Букурас, чийто депутатски имунитет бе свален преди това, са обвинени за ръководене на престъпна организация.

"Затворът Коридалос е препълнен с представители на "Златна зора", отбелязват вестниците, като подчертават, че срещу тях се очаква да бъдат повдигнати още обвинения.

Общо девет от 18 депутати от "Златна зора" са обвинени за участие в престъпна организация, включително лидерът на партията Никос Михалолиакос, а двама от тях са в затвора в очакване на съдебен процес.

Повдигането на обвинения срещу членове на "Златна зора" започна след убийството на музикант антифашист през август миналата година от привърженик на неонацистката партия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай