Петък,

Гърците губят допълнителната отпуска за работа с компютър

От: Администратор -
4770
Гърците губят допълнителната отпуска за работа с компютър
A
A
A

Атина. Заради наложителните икономии на публичните разходи гръцките държавни служители ще загубят полагащите им се досега 6 допълнителни дни платен отпуск, ако работят с компютър. Гръцките чиновници са се радвали на тази привилегия повече от 20 години, съобщи Ройтерс.

С министерско решение от 12 юни 1989 г. е определено да се дава един ден почивка на всеки два месеца, ако служителят работи на компютър повече от пет часа на ден.

"То принадлежи на друга епоха", подчерта министърът на административната реформа Кириакос Мицотакис. Според него днес във време на криза Гърция не може да запази подобни привилегии. Решението да се премахне този бонус е "малка, но символична" стъпка в модернизирането на остарялата държавна служба, каза Мицотакис.

Затънала в дългове към еврозоната и МВФ, Гърция малко по малко прави стъпки към намаляване на държавните разходи и реформиране на публичния си сектор, смятан за неефективен и твърде разточителен. Някои от премахнатите привилегии бяха бонуси за отиване навреме на работа и възможността неомъжени дъщери да получават пенсиите на починалия си баща.


Всички новини от категория Шоу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички