Неделя,

ЕНП: МС и президентът да изготвят българската позиция за Сирия

От: Failed to load user -
4502
ЕНП: МС и президентът да изготвят българската позиция за Сирия
A
A
A

Брюксел. Българското правителство и дипломатическото ни ведомство демонстрират липса на ясна позиция по кризата в Сирия, заявява председателят на Единна народна партия Мария Капон.

"За пореден път страната ни проявява поведение на второстепенен фактор, който следи повече посоката на развитие на кризата и позициите на другите държави, отколкото съдбата на хилядите, подложени на изтребление в Сирия и собствените ни национални интереси. Не сме чули точен анализ как кризата се отразява на икономическото ни развитие, колко е нужно да поемем от бежанската вълна и какво трябва да поискаме от съюзниците ни в Европейския съюз, за да го направим", съобщават от ЕНП.

"Кабинетът Орешарски и президентът Плевнелиев трябва да забравят за вътрешните си противоречия, когато става дума за националните ни интереси и за употреба на оръжие за масово поразяване, и да изготвят сериозно българската позиция. Такъв вероломен акт е без прецедент в историята на XXI век и липсата на адекватен отговор може да отпуши верижна реакция в много конфликтни точки по света", заяви председателят на ЕНП.

"Страната ни има десетилетни добри връзки със Сирия и службите ни за сигурност могат да бъдат полезни в международен план при търсенето на трудните решения за изход от този кървав конфликт. Това също може да е част от изпълнението на съюзническите ни задължения, а не непременно да се обсъждат ограничените ни възможности за участие в тази война", допълни Мария Капон.


Всички новини от категория Шоу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички