Дейвид Камерън: Няма да има наплив от българи и румънци

Емигрантите от България и Румъния ще се насочат и към други страни от ЕС, обясни Камерън

Дейвид Камерън: Няма да има наплив от българи и румънци | StandartNews.com

Лондон. Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън за пореден път успокои британците, че няма да има наплив от българи и румънци, след като паднат ограниченията на пазара на труда в началото на следващата година. Имиграцията на българи и румънци няма да е в същите мащаби като тези от Полша през 2004 г., обяви Камерън, цитиран от Daily Telegraph.

Той напомни, че при присъединяването на държави към Европейския съюз може да се поставят ограничения за седем години. „Предишното правителство не въведе такъв контрол, при предишното разширяване на ЕС, когато и Полша се присъедини. Но понеже други държави го направиха, имаме огромно количество имигранти от Полша и останалите страни", каза Дейвид Камерън.

При присъединяването на България и Румъния са наложени такива ограничения и сега те се вдигат не само във Великобритания, но и в други членки на ЕС. По тази причина емиграцията от двете държави няма да се насочи само към Кралството, обясни британският премиер.

Според данни на неправителствената организация Migration Watch всяка година в страната ще пристигат 50 000 българи и румънци, припомня изданието. Този месец обаче Националният институт за икономически и социални изследвания обяви, че е трудно да се прогнозират такива числа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай