Чичолина се завръща в италианската политика

Порно-звездата ще се бори за човешки права и легализация на проституцията и леките наркотици

Чичолина се завръща в италианската политика | StandartNews.com

Рим. Легендарната порно-актриса Илона Сталер, която всички познават като Чичолина, се кандидатира за общински съветник от листата на Италианската либерална партия. Предизборната й програма все още не е официално представена, но се разбра, че тя ще залага на горещи теми като легализация на проституцията и леките наркотици, брачно равноправие за гей-двойките и защита на човешките права на осъдените.

61-годишната звезда от филмите за възрастни има опит в политиката още от 1979 г. Последователните й кампании за няколко партии, насочени към опазване на околната среда, срещу ядрената енергетика и против войните, довеждат до влизането й в парламента през 1987 г. Борбата й за мир е радикална - публично е предлагала да прави секс със Саддам Хюсеин и след това с Осама бин Ладен, срещу прекратяване на военните и терористичните действия. След като нито едно от предложенията й не е прието, мир не е постигнат и Чичолина не е преизбрана.

Родената в Унгария Илона Сталер основа през 2012 година партията си за Демокрация, природа и любов. Освен превръщането на изоставени сгради в печеливши казина и публични домове, партията обещава гарантирано минимално заплащане за младежите, премахване на привилегиите за политиците и други леви мерки, които не й донесоха успех на изборите през зимата. Сега Чичолина се завръща към либералните послания, с които се надява да влезе в общинския съвет на италианската столица.




Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай