Бурята в Европа взе първите си жертви

Бурята в Европа взе първите си жертви | StandartNews.com

Силна буря, за която предупредиха метеорологичните служби в Северна Европа, засегна Шотландия и няколко региона на Англия. В следствие на стихията са анулирани множество полети, влаковете не работят, съобщава Франс прес.

Шофьор на камион е загинал при катастрофа край Единбург, съобщава местната полицията, цитирана от "Дарик". Има и двама ранени от падащи дървета.

Единствено в Уелс и няколко региона в Южна Англия не са бушували силни ветрове. Анулирани са полети от Глазгоу, Единбург и Абърдийн.

В много от районите на Шотландия предупреждават хората да не пътуват и напускат домовете си. Без ток са хиляди домове заради бурния вятър в Шотландия, съобщи Асошиейтед прес. В северната й част бяха измерени пориви на вятъра от 183 км/ч. Отломка счупи част от стъкления покрив на жп гарата в Глазгоу.

Спешно заседание на комисията по сигурността "Кобра" бе свикано в Лондон, съобщават от ИТАР-ТАСС. То ще започне до няколко часа и ще бъде председателствано от министъра на околната среда Оуен Патерсън.

Метеоролози твърдят, че бурята може да предизвика най-силния прилив от 30 години насам, очакват се големи наводнения. Покачването на водите може да достигне своя пик тази вечер между 22.30 и 22.45 местно време.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай