Британският посланик: Без специални мерки за българите

Британският посланик: Без специални мерки за българите  | StandartNews.com

София. Временно изпълняващият длъжността посланик на Великобритания в България Катрин Барбър заяви в ефира на Нова телевизия, че няма да има специални мерки за българите. "Тези предложения на Дейвид Камерън ще се отнасят еднакво за всички европейски граждани, не само на българите. На първи януари догодина ще отпаднат всички ограничения", заяви тя.

Тя коментира думите на британския премиер Дейвид Камерън, който тази седмица говори за ограничаване на социалните помощи за безработица и жилищно настаняване за всички имигранти от първи януари.

По думите на Барбър тези мерки имат предпазен характер, защото повечето българи, които отиват в Обединеното кралство имали желание и намерение да работят. От посолството обаче твърдят, че засега не са ясни конкретните мерки, които ще се прилагат за новопристигналите чужденци.

Запитана за разминаването на бройката българи, регистрирани във Великобритания, Катрин Барбър заяви, че не разполагат с точни данни и не могат да предвидят колко души ще пристигнат в страната след 1-ви януари. „Няма да има преходните ограничения за достъп до трудовия пазар. За това няма съмнение", коментира още Барбър.

Барбър заяви, че Великобритания приветства студенти от целия свят. Заемите за студентите, с които те покриват академичните си такси няма да бъдат засегнати, докато кредитите за дневните студентски разходи ще могат да кандидатстват хора, които пребивават в страна повече от 3 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай