Петък,

Борбата с кражбите на смартфони ескалира

От: Failed to load user -
5579
Борбата с кражбите на смартфони ескалира
A
A
A

Лондон. Кметът на Лондон Борис Джонсън се включи в инициативата "secure our smartphone" (S.O.S.) на главния прокурор на Ню Йорк Ерик Шнайдерман и окръжния прокурор на Сан Франциско Джордж Гаскон. Инициативата "secure our smartphone" (S.O.S.) беше подкрепена и от американските власти, полицията, както и от потребителски организации в САЩ.

Целта е да се изготви стратегия за решение на епидемията с кражбите на модерни телефони. С присъединяването на Борис Джонсън, инициативата придобива глобален характер и ще работи за намирането на изход от нарастващия проблем.

А той е наистина сериозен. В потребителски доклад се твърди, че в Лондон кражбите на смартфони са нараснали с 15% през тази година, а в САЩ през миналата година е имало около 1.6 милиона кражби на смартфони.

Откраднатите телефони обикновено се опаковат и продават в различни страни по света. В борбата с нарастващата епидемия в големите градове ще се включат производителите и разпространителите на смарт устройствата, тъй като те са неразделна част от индустрията.


Всички новини от категория Шоу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички