Борбата с кражбите на смартфони ескалира

Борбата с кражбите на смартфони ескалира | StandartNews.com

Лондон. Кметът на Лондон Борис Джонсън се включи в инициативата "secure our smartphone" (S.O.S.) на главния прокурор на Ню Йорк Ерик Шнайдерман и окръжния прокурор на Сан Франциско Джордж Гаскон. Инициативата "secure our smartphone" (S.O.S.) беше подкрепена и от американските власти, полицията, както и от потребителски организации в САЩ.

Целта е да се изготви стратегия за решение на епидемията с кражбите на модерни телефони. С присъединяването на Борис Джонсън, инициативата придобива глобален характер и ще работи за намирането на изход от нарастващия проблем.

А той е наистина сериозен. В потребителски доклад се твърди, че в Лондон кражбите на смартфони са нараснали с 15% през тази година, а в САЩ през миналата година е имало около 1.6 милиона кражби на смартфони.

Откраднатите телефони обикновено се опаковат и продават в различни страни по света. В борбата с нарастващата епидемия в големите градове ще се включат производителите и разпространителите на смарт устройствата, тъй като те са неразделна част от индустрията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай