Берлускони се стопи с 11 кг

Берлускони се стопи с 11 кг | StandartNews.com

Рим. Бившият италиански премиер Силвио Берлускони, който бе осъден на 4 години затвор за данъчни измами, не е спал 55 дни и е отслабнал с цели 11 кг. Причината са съдебният процес, слухове по негов адрес и последвалият от това тормоз.

Последните два месеца от неговия живот са най-тежките в живота ми, каза самият Берлускони на среща с депутати и сенатори от партията му "Народ на свободата ". Междувременно италианската преса коментира, че Италия върви към остра политическа криза. Причината е бившият премиер Берлускони и неговите съдебни неволи.

На 4 октомври сенатска комисия ще реши каква да бъде парламентарната съдба на Берлускони и дали той да бъде отстранен от парламента. Партията на Берлускони "Народ на свободата" заплаши да се изтегли от парламента, ако комисията се произнесе за отстраняване. Целта ще бъде президентът на републиката Джорджо Наполитано да бъде заставен да разпусне двете парламентарни камари. Решението за масовата оставка на парламентаристите е било взето на заседанието на депутатите от "Народ на свободата".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай