Берлускони пак завихри скандал

В телефонен разговор Кавалиере твърди, че президентът Наполитано е притискал съда

Берлускони пак завихри скандал | StandartNews.com

Рим. Бившият италиански премиер Силвио Берлускони се оказа в центъра на нов скандал, в който този път бе замесено името на президента Джорджо Наполитано.

По частната телевизия "Ла 7" бе излъчен телефонен разговор, в който Берлускони твърди, че държавният глава е упражнил натиск върху съда по едно от делата срещу него. По думите на Берлускони той бил уведомен, че Наполитано оказал влияние върху Висшия касационен съд по дело, свързано с медийната империя на бившия премиер. Според Силвио Наполитано се обадил в съда, за да разбере решението още преди обявяването му, след което казал на съда отново да заседава. Според експремиера това е довело до по-неблагоприятна присъда за него.

Самият Наполитано отрече категорично да се е намесвал в съдебното производство срещу Берлускони. Той определи твърденията като "просто поредната груба, клеветническа измислица, плод на бълнуване по адрес на държавния глава".
По-рано министрите от партията на Берлускони "Народ на свободата" подадоха оставка, след като стана ясно, че той може да бъде принуден да напусне парламента заради наложената му окончателна присъда от четири години затвор за данъчни измами.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай