Лошото време засегна и Европа

 Лошото време засегна и Европа  | StandartNews.com

София. Балканите и Европа също са в плен на лошото време. Щети за милиони евро нанесоха наводненията там. Най-тежко е положението в Рим, където има щети за най-малко 15 млн. евро. Това съобщиха от кметството на италианската столица, където най-вероятно ще бъде обявено извънредно положение.

Нивото на река Тибър се е повишило значително през последните три дни в следствие на наводненията. Там са мобилизирани военни части, за да отводняват по места. Синоптици предупредиха, че в южната част на Апенините се очакват порои. Нов циклон, който ще донесе дъждове и снеговалежи, ще дойде към Запад, посочват още метеоролозите.

Словения продължава да се бори с природната стихия. Държавата получи електрогенератори от Европейския съюз (ЕС), за да се справи със снеговете. Много домакинства в страната нямат ток. Властите съобщават, че близо 250 00 души бедстват в страната. Вчера 40 % от училищата затвориха.

Продължават валежите от дъжд във Великобритания. Там министерството на околната среда предупреди за риск от наводнения в крайбрежните райони. Синоптиците предвиждат нова вълна валежи във вторник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай