„Жокера“ – филм номер 1 на „IMDb“

Лентата бе избрана и за най-добрата продукция по комикс за 2019

„Жокера“ – филм номер 1 на „IMDb“ | StandartNews.com

„Жокера“ бе провъзлгасен за най-добрия филм на годината от „IMDb“. Лентата бе избрана още за най-добрата комиксова продукция на 2019-а от потребителите на сайта. Така хитът на Тод Филипс надмина трите филма на Марвел и двата римейка на Дисни. Както знаем, „Жокера“ стана и най-касовата лента за 16+ в историята на киното с приходи от над 1 милиард долара.

Междувременно Филипс призна, че разбрал за участието на Финикс чак на първия работен ден. Неотдавна режисьорът разкри, че му отнело няколко месеца да убеди актьора да се превъплъти в Артър Флек – Хоакин първоначално нямал особено желание да играе във филми по кокмикси. Сега Тод споделя: „Той хич не искаше да участва в началото. Самата идея да работи по подобен проект не му се нравеше. Трябваше да му разясня какъв сценарий му предлагам, а дори и тогава се дърпаше. Минаха няколко месеца, на пръв поглед всичко се развиваше добре и ние продължихме да обсъждаме филма, но той така и не каза твърдо „да“. Разбрах, че се е съгласил да участва, когато просто се появи на снимачната площадка.“

„Жокера“ продължава похода си към наградите „Оскар“. За сега хитовата лента и нейният екип успяха да си осигурят няколко статуетки, включително и най-престижните призове „Златен Глобус“. Следва борбата на Финикс за топ актьор на наградите на Гилдията на филмовите актьори. Церемонията по раздаването им ще се проведе на 20 януари и е надежден индикатор за „Оскарите“.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай