Жертва на „ало” измамници ги вкара в ареста

Жертва на „ало” измамници ги вкара в ареста | StandartNews.com

Оряхово. Втори ответен удар срещу „ало" измамници само за седмица във врачанско нанесе жена от Оряхово. 66-годишната дама успя да финтира двама телефонни рекетьори от село Алтимир, а полицията да ги окове с белезници.

Баналният сценарий, на който се вързаха хиляди пенсионери у нас, се разиграл в събота. Набелязаната за жертва получила обаждане на домашния телефон от „д-р Николов". Той казал, че дъщеря й е пострадала тежко. Представил се за хирург от болницата в Козлодуй, който ще я оперира, но тя трябва да му даде 20 бона. Жената въобще не се вързала, но вместо да повика на „доктора" и да тръшне слушалката, разиграла театро. Престорила се на много притеснена и уж чистосърдечно признала, че има само пет хилядарки. Менте хирургът склонил и на тази сума. Накарал я да му занесе парите пред автогарата, където ще я чака. Но там той и съучастникът му попаднали на засада от ченгета. Измамниците чакали жената в такси и щом тя им предала пачката, служителите на реда ги задържали.

В ареста са 44-годишният бакшиш Тихомир П. и 19-годишният Боян Б. Престъпната двойка може би е извършила поредица от телефонни измами. Засега е доказано категорично, че те са успели да вземат 1500 лева от 69-годишна жена от Мизия миналата седмица. При нея номерът с д-р Николов минал.

Това е втори предотвратен удал на „ало" измамниците в региона. Преди дни безработен от село Враняк бе въвлечен в схемата след като публикувал обява в интернет, че търси работа. На него се обадил „бизнесмен", който му казал, че го наема и му поставил първата задача. Пратил го да иде на адрес в Бяла Слатина, където ще му дадат плик с документи и 400 лева, които да закара в Попово. Когато разтреперана възрастна жена му дала пратката с думите: „вземи, пък дано да помогнат", той се усъмнил в „работодателя" си и отишъл в полицията. Оказало се, че бабата е щяла да изгърми с повече от три хиляди лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай