Женят тигъра Геро за циркова актриса

Екзотичната съпруга е отглеждана във фамилията Лейти на Острова

Женят тигъра Геро за циркова актриса  | StandartNews.com

Варна. Любимият тигър на варненци – Геро, от днес ще има своя половинка. Това е четиригодишната тигрица Найша. Екзотичната съпруга е циркова актриса, родена през 2010 г. в цирк в Англия. Отглеждана е в дома на известната фамилия Лейти. Дресурата й започнала на 10-месечна възраст, а от 2012 г. вече е в България при цирковата фамилия Кехайови.

Тигърът Геро е роден в зоопарка в София през 1999 г . На 6 месечна възраст е бил приет и оттогава е обитател на варненския зоопарк. Като истински младоженец Геро ще посрещне Найша след пълен медицински преглед, който установи,че в момента е в цветущо здраве - тежи 200 кг и е с дължина 2,85 м с опашката.

Екипът на зоокъта е приготвил за бъдещото семейство нов дом с басейн, дървета и специална лежанка на два етажа. Любовното гнездо е изградено със средства от дарения и с труда на екипа на зоологическата градина.

Разработва се и пейзажът, който ще краси клетката още от началото на медения месец. Рисунките са подарък от немската художничка Карин Фрюбродт. Този проект е част от ремонта на клетките на животните в зоологическата градина. Идеята е да изчезне бетонът, да има повече растителност,за да могат животните да са по-близо природата и естествената си среда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай