Жена от кухнята натръшкала 8-те деца със салмонела

Жена от кухнята натръшкала 8-те деца със салмонела | StandartNews.com

Бургас. Установено е че, жена която работи в кухнята на ресторанта в Приморско, в който 8 деца се заразиха със салмонела, е заразила децата с коварната болест.

Директорът на Регионалната здравна инспекция Георги Паздеров съобщи пред БНР, че пробата, взета от миячката в заведението е дала положителна проба. Той подчерта, че най-вероятно тя е източникът на заразата.

"Възможно е тя да е преносителят на заразата, но пробата е изпратена в Националната референтна лаборатория в София, за да се уточни щамът на бактерията и да се потвърди дали тя е причинител на заразяването на децата", поясни експертът.

По думите му се проверява целият персонал, резултатите се очакват най-късно до началото на следващата седмица.

По-рано днес и от БАБХ - Бургас съобщиха, че в ресторанта в Приморско са открити замразени пилешки бутчета, за които има съмнение, че имат салмонелна бактерия.

Микробиологичният анализ на бургаската болница потвърди, че осемте деца от лагера в Приморско са прихванали салмонелата. Те бяха приети в инфекциозното отделение на МБАЛ - Бургас на 23 и 24 август. Днес бе съобщено, че две от децата остават на лечение в болницата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай