Жега и изненади

Жега и изненади   | StandartNews.com

Прическата на принцеса Лиа - класика и в нови версии - е сред големите стайлинг хитове на лятото. Още повече че истерията преди следващите "Междузведзни войни" е в разгара си. Оформянето и цветът на косите са сред върховните изненади в горещината на лятото. "Но красотата не би могла да съществува, ако не си позволим силата и свободата да я откриваме и преоткриваме с всеки следващ ден", коментира експертът във визията Митко Дамов. И разкрива как трябва да изглеждат дамите, за да бъдат музи и провокаторки за господата. Фенките на постмодернизма биха могли да се пробват с геометрични линии, асиметрии и категоричност - при това в тон, гарниран с екстравагантни червено, синьо, оранж. За тях са и късите фризури, които препращат към грънджа и хипи епохата. Не липсват и унисекс офертите, които обаче в никакъв случай не омаловажават женствеността, нито пък тушират мъжествеността.

"Децата на цветята" тук и сега все така се носят с деним, флорални десени, обувки на платформи или с тип джапанки - тъкмо за тях е небрежният шик и "парижкият вятър". Поклонничките на романтиката да продължават с едрите къдри - те придават аромата на флирт, който пък връща към ретрогалантността, толкова дефицитна днес.

"Най-важно, разбира се, е подстригването. Паралелно с него обаче "работят" и артистичността и въображението", категоричен е Митко Дамов. Трима души от неговия екип се състезават за финалите на елитен конкурс в Париж на 25 октомври. Те ще направят пълна трансформация на модела си - цвят, форма и грим. Между отличниците е Венелин Павлов, специализирал колориметрия и модни колекции във френската столица. "Вдъхновявам се най-вече от актуалните пастелни и напудрени тонове, които внасят специфична индивидуалност и настроение", казва той. Аврам Големечков, учил в Париж и Лондон, миналата година победи в националния конкурс на "Ла биостатик" за България. "Пътувам по света - и това ме зарежда в търсенията ми на естет и стилист", признава Аврам, който обаче се оказва и много сериозен готвач, чието кулинарно изкуство е признато от мастер шефовете в едноименното тв предаване. Дамата, която е първенец в тройката, е Красимира Янева. Тя е царицата на цветовете, твърдят познавачите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай