Завършват пътя Шумен-Белокопитово

Завършват пътя Шумен-Белокопитово | StandartNews.com

В следващите седмици ще бъде завършен участъкът Шумен-Белокопитово от АМ "Хемус", който е дълъг 5 км и има голям пътен възел. Това заяви в рамките на парламентарния контрол министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. "Той се изгражда с пари от държавния бюджет и от август ще имаме пуснат в движение още един участък от АМ "Хемус", добави тя.

Павлова подчерта, че новоизграждащите се участъци от "Хемус" са разделени на три етапа. Целта е трите етапа, част от общо направление, което е 252 км с индикативна стойност 1,84 млрд. лв., да бъдат разделени на 8 ЛОТ-а. "Първите два ЛОТ-а от първия етап е участъка от Ябланица до разклона Плевен-Ловеч. Тръжната процедура беше обявена, но имаше обжалвания и затова не е приключила", каза министър Павлова.

Поредният търг за строителството на отсечката от Западната дъга на Софийския околовръстен път от р. Какач до Северната скоростна тангента се е провалил, въпреки че бяха отворени ценовите оферти на кандидатите, каза още министър Павлова. Участниците са отстранени заради грешки в офертите, но в момента обжалват решението за прекратяване на процедурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай