Заспал шофьор се вряза в рейс

Четири деца са ранени в друга катастрофа край Гоце Делчев

Заспал шофьор се вряза в рейс | StandartNews.com

Благоевград. Две тежки катастрофи почерниха уикенда в Благоевградско. В едната загина млад мъж, а в другата – четири деца оживяха по чудо.

23-годишен младеж издъхна в реанимацията на благоевградската болница, след като катастрофира тежко на главен път Е-79, съобщиха от полицията. По първоначална информация той е заспал зад волана.

Пътният инцидент е станал около 4.30 часа в понеделник сутринта, на 3 километра след Симитли в посока Креснеското дефиле. На прав участък лек автомобил „Фолксваген” с благоевградска регистрация, който се движел към Кресна, изведнъж навлязъл в лентата за насрещно движение. Водачът на движещия се насреща автобус „Бова”, който пътувал по редовната линия Атина-София, се опитал да избегне удара и отбил вдясно към банкета. Въпреки тази маневра, фолксвагенът се забил в лявата предна част на рейса. От удара леката кола изхвръкнала на няколко метра встрани.

На място са пристигнали линейка, патрулка на КАТ, екип на пожарната и специализиран автомобил на отряд „Спасителни дейности”. Около 30 минути спасителите рязаха ламарините на купето, за да извадят пострадалия, разказаха очевидци. Мъжът бил в кома, с тежки травми по тялото и поражения на вътрешните органи. Линейката го транспортирала в реанимацията на благоевградската болница. Лекарите направили всичко възможно да го спасят, но 23-годишният мъж от симитлийското село Полена издъхнал, съобщиха от пресцентъра на полицията в Благоевград.

В автобуса се возели 9 пътници. Те и шофьорът са невредими. По-късно са извозени с друг рейс на фирмата. Причините за пътния инцидент продължават да се изясняват.

В неделя около 17 часа четири деца на възраст от 11 до 14 години оцеляха по чудо в друга тежка катастрофа на пътя Сатовча-Гоце Делчев. Блъснали са се лек автомобил и ТИР. Най-зле е водачът на колата. 35-годишният мъж е с въздух в белия дроб, но няма опасност за живота му. Настанен е в отделение по хирургия заедно с две от момчетата, които са пътували с него. Малчуганите са със сътресение на мозъка. Друго от пострадалите деца е в ортопедия с травма на таза. Четвъртото хлапе се отървало невредимо и е освободено след прегледа да се прибере вкъщи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай