Защо трябва да пием кафето си с мляко? Падна голяма тайна

Учените доказаха нещо важно, за които не си даваме сметка

Защо трябва да пием кафето си с мляко? Падна голяма тайна | StandartNews.com

Млякото обича кафето. Чували сте това нали. Има си причина. Комбинацията от двете напитки дава нещо, от които тялото ни има крещяща нужда.

Всеки път, когато бактерии и вируси навлязат в тялото ни, нашата имунна система реагира, за да ни защити. Тази реакция е известна като възпаление. Тя се появява също, когато претоварваме сухожилията и мускулите и е характерна за заболявания, сред които е ревматоидният артрит.

За кафените зърна пък знаем, че са пълни с антиоксиданти, които са ни необходими. Именно те помагат за намаляване на оксидативния стрес в тялото ни, който иначе води до възпаление, пише сайтът lifestyle.bg.

Екипът от университета в Копенхаген решава да проучи противовъзпалителния ефект от комбинирането на полифеноли (естествено срещащи се антиоксиданти) с протеини. За целта изкуствено възпаление е приложено върху имунни клетки.

Това, което учените установяват, е, че имунните клетки, третирани с комбинацията от полифеноли и аминокиселини, са два пъти по-ефективни в борбата с възпалението.

За нас, хората, това означава, че да добавяме мляко в кафето си може всъщност да се окаже дори полезно. Това е така, тъй като комбинацията от протеина в млякото и антиоксидантите в кафето правят имунните клетки два пъти по-ефективни в борбата с възпалението, пише The Independent.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай