Защо милионер се самозарази с К-19 и остана без жена

Виорел Катарама стои под карантина, за да не бъде арестуван

Защо милионер се самозарази с К-19 и остана без жена | StandartNews.com
  • Виорел Катарама стои под карантина, за да не бъде арестуван

Румънски милионер умишлено се опита да се зарази с коронавирус, за да докаже безполезността на мерките, въведени в страната му. В резултат на това си навлече не само гнева на прокуратурата, но и на жена си, която е лекар. Какво провокира вицепрезидентът на румънския Червен кръст Виорел Катарама, милионер и бизнесмен, да рискува здравето и брака си? Историята разказа Нова тв.

Всичко започва с една прегръдка. Действието се развива на около час път от румънската столица Букурещ, в едно от огнищата на коронавирус в северната ни съседка - градчето Бърбулещи. Въпреки че районът е под карантина, заради служебното си положение Виорел Катарама успява безпроблемно да мине през КПП-то и умишлено скъсява дистанцията с мъж, заразен с COVID-19. Преди това е изпратил молба до три болници в Букурещ, в която излага желанието си да се зарази доброволно. Получава отказ с мотива, че болниците трябва да лекуват пациенти, не да ги разболяват.

„Протестирам срещу законите, които румънските власти приеха. Те институционализираха изолацията и карантината. Анулираха основните права и свободи на хората. И най-вече сринаха и провалиха икономиката на Румъния”, обясни той. "Цялата политическа класа прие тези грешни мерки с катастрофални последици за страната. Вирусът съществува. Той е по-опасен от останалите, но не толкова, че да блокира една държава. Днес прочетох статия в „Билд“ – най-големият европейски всекидневник. И там се казва, че опасностите, причинени от Covid-19, в никакъв случай не оправдават дори и в Германия, нарушаването на основните права и свободи на хората”, допълва Катарама.

Милионерът днес стои у дома си и чака да мине 14-дневната карантина. Всъщност той не знае дали е заразен, чувствал се добре. "Ако си направя тест и съм заразен, румънските власти може насила да ме арестуват и да ме вкарат в болница", коментира той. Катарама отрече информациите, че заради несериозната му постъпка, жена му го е напуснала. Каза, че тя е лекар и заедно с малката му дъщеря живее другаде, за да запази здравето й.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай