Защо Холивуд се бие за Оскарите? Облагите

Могат ли да се продават златните статуетки?

Защо Холивуд се бие за Оскарите? Облагите | StandartNews.com

Тази нощ целият свят е „Оскар”-и. Всички знаят, че след като някой получи награда „Оскар“, независимо дали е за актьорско майсторство, дизайн на костюми или режисура, статусът му в Холивуд се качва до небето. Но придружена ли е красивата статуетка с известна сума пари?

Не, печелившите не получават парична награда в нощта, когато вземат статуетката. Въпреки това, те получават голяма печалба по други начини, пише сайтът „Бизнес новините” на бТВ.

Според Business Insider носителите на Оскар в категорията за най-добър актьор и най-добра актриса могат да получат 20% увеличение на хонорарите за следващия си филм.

Те също така е по-вероятно, да получат най-добрите избрани филми, продуцентски компании и режисьори, с които искат да работят.

И след това, разбира се, победителите и номинираните се прибират вкъщи с чанта, пълна с продукти на стойност хиляди долари. Но ако мислите, че някой може да продаде наградата си, за да получи повече пари в банковата си сметка, бъркате.

„Победителите нямат право да продават или по друг начин да се разпореждат със статуетката „Оскар“, нито да разрешават тя да бъде продадена или заменена по силата на закона, без първо да предложат на Академията да я откупи за сумата от 1 долар“, се казва в правилата на Академията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай