Защо екстрактът от Български Трибулус е най-добър?

Растението познато също и като Бабини зъби се събира само веднъж годишно

Защо екстрактът от Български Трибулус е най-добър? | StandartNews.com

Известният Трибулус терестрис е вид адаптогенно растение познато също и като Бабини зъби. Необичайните му свойства са известни и използвани от хиляди години. Днес повечето от трениращите спортисти са използвали екстракт tribulus terrestris. Какво е действието на това чудодейно растение? Кой ще има най-голяма полза от използването му? Защо екстракт от Български Трибулус е най-добър? Отговаряме на тези и други въпроси по-долу. 

Какво всъщност е Трибулус ?

Известният Трибулус се събира само веднъж годишно. Тайната на тази билка е в изобилието от стероидни сапонини, най-важните от които са фуростаноловите, от които е Протодиосцин. Доказано е че в нашите географски ширини и най-вече в България, екстракта извлечен от растението е с най-високо съдържание на тези сапонини. Ето защо Български трибулус е най-търсен и високо ценен в цял свят. 

Билката бабини зъби, повлиява положително на много процеси в организма. Ето защо се използва заедно с други адаптогени, т.е. растения, които повишават реакцията на организма при физически и психически стрес. В индийската народна медицина това растение се приема главно за повишаване на либидото и потентността. Това е и най-търсеното действие и ефект на трибулус терестрис, но не изчерпа потенциала му.

Доказано е, че Tribulus Terrestris влияе активно върху ендокринната система на човека. Гореспоменатите стероидни сапонини се комбинират с холестерола в кръвта, за да образуват съединения, които имитират тестостерона, на което се дължи главно неговия ефект. Преобладаващата част от хората, които използват билка бабини зъби, се радват на ускоряване на растежа на мускулна маса, стимулиране и намаляване на умората. Всеки който тренира активно има нужда да се възстановява по-бързо, за да постига по-добри резултати, трибулус ускорява регенерацията след тренировка.

Кой може да се възползва от Трибулус

Всеки мъж над 30 години, водещ много интензивен начин на живот, ще има ползи от употребата на спортни добавки с екстракт от Tribulus Terrestris. В тази група влизат както мъже, които тренират усилено, така и такива, чийто дневен график ги оставя „без дъх“. Разбира се, възрастовата граница е условна и всеки случай е индивидуален. Много зависи от начина на живот, хранене и генетична предразположеност.

Фактори като липса или недостатъчен сън, лошо балансирано хранене, прекомерен стрес и дефицити в регенерацията след тренировка могат значително да намалят нивата на тестостерон. Изследванията показват също, че сапонините, съдържащи се в трибулус терестрис, имат положителен ефект върху жизнеспособността и състава на сперматозоидите. И ако вашият проблем е повишаване на нивата на DHT в кръвта, Tribulus Terrestris трябва да помогне за регулирането им. 

При мъже над средната възраст, повлиява добре за регулиране на кръвното налягане и нивата на холестерола.

Когато търсите добавка Tribulus terrestris за себе си, бъдете сигурни, че избирате надежден специализиран магазин. И задължително обърнете внимание на процентното съдържание на сапонини, дали е изписано фуростанолови! Цената зависи от качеството и концентрацията на екстракта. Тук определено не трябва да търсите евтин трибулус, доверете се на доказани продукти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай